Online Συμβουλευτική Υπηρεσία

FAQ

 

 

Συχνές ερωτήσεις

 

1. Πως μπορώ να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας;

 

Απλώς με το να στείλετε ένα e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

2. Απαντάτε σε όλα τα γράμματα;

Ναι, απαντάμε σε όλα τα γράμματα που λαμβάνουμε και για το λόγο αυτό ίσως κάποιες φορές οι απαντήσεις να αργούν λίγο.

 

3. Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω για την απάντηση;

Αυτό εξαρτάται από την ποσότητα των επιστολών που λαμβάνουμε ανά περίοδο. Επίσης, κάθε γράμμα που απαντάται από κάποιο σύμβουλο πρέπει να ελεγχθεί και από κάποιον επόπτη, οπότε αυτό χρειάζεται χρόνο. Συνήθως η διαδικασία διαρκεί από 3 έως 4 εβδομάδες, όμως έχετε υπομονή. Μέλημα μας είναι η ποιότητα στην απάντηση του γράμματος.

 

4. Είναι η υπηρεσία αυτή κατάλληλη για όλες τις ηλικιακές ομάδς;

Η υπηρεσία του e-help λειτουργεί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, παρότι χρησιμοποιείται πιο συχνά από άτομα κυρίως εφηβικής ηλικίας.

 

5. Απευθύνεται αυτή η υπηρεσία σε μια συγκεκριμένη κουλτούρα ή εθνική ταυτότητα;

Όχι, αυτή η υπηρεσία απευθύνεται σε όποιον μπορεί να γράψει και να διαβάσει στην Ελληνική ή την Αγγλική γλώσσα (βλ. Αγγλικό site), από όποιο μέρος του κόσμου κι αν στέλνει το γράμμα του.

 

6. Έχει κάποιος άλλος πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα;

Βασική αρχή της υπηρεσίας είναι ότι δεν ζητούνται προσωπικά δεδομένα προκειμένου να απαντήσουμε στην επιστολή σας. Οπότε δεν υπάρχει κανένας φόβος για δημοσιοποίηση αυτών , αφού ούτε κι εμείς τα γνωρίζουμε. Τα μόνα προσωπικά δεδομένα είναι αυτά που θα μοιραστείτε με τους συμβούλους, αλλά και αυτά προστατεύονται από το απόρρητο. Έτσι, ακόμα κι αν δημοσιεύσουμε την επιστολή σας στο site αυτά θα αλλαχθούν για να σιγουρευτούμε για την προστασία σας.

 

7. Μπορώ να διαλέξω τον σύμβουλο που επιθυμώ για να απαντήσει στο γράμμα μου;

Ναι μπορείτε, με την προϋπόθεση ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος είναι διαθέσιμος ώστε να απαντήσει στο συγκεκριμένο γράμμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας στείλετε το όνομα ή τα αρχικά του συμβούλου στο θέμα του γράμματός σας.

 

8. Κι αν το πρόβλημα μου είναι πολύ μικρό και ασήμαντο; Μπορώ να σας το γράψω ούτως ή άλλως;

Δεν υπάρχουν μικρά ή ασήμαντα προβλήματα. Μπορείτε να μας γράψετε οτιδήποτε σας απασχολεί και ευχαρίστως θα απαντήσουμε το γράμμα σας.

 

9. Κι αν το πρόβλημα είναι πολύ μπερδεμένο ή πολύ σοβαρό; Πως θα μπορέσετε να με βοηθήσετε;

Αν θεωρείτε το θέμα που σας απασχολεί πολύ σημαντικό και ότι δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια. Εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε στα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Με το να μας γράψετε ορίζετε το θέμα σας, που είναι πολύ σημαντικό, ενώ ταυτόχρονα θα λάβετε κάποιες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν τόσο στο πως αισθάνεστε όσο και σε πιο πρακτικά ζητήματα (π.χ. σε ποιους θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθείτε, υπηρεσίες κτλ)

 

10. Τι είδους εκπαίδευση έχουν παρακολουθήσει οι σύμβουλοι που συμμετέχουν στην υπηρεσία;

Οι σύμβουλοι που απαντάνε στις επιστολές, είναι απόφοιτοι ψυχολογίας ή φοιτητές μεταπτυχιακού επιπέδου που έχουν παρακολουθήσει ειδική εκπαίδευση στην συμβουλευτική μέσω επιστολών. Τη δουλειά τους εποπτεύουν έμπειροι επαγγελματίες από το χώρο της ψυχικής υγείας.

 

11. Μπορώ να γράψω πάνω από μία φορές;

Ο τρόπος που λειτουργεί η υπηρεσία μας στοχεύει περισσότερο στην αποτελεσματική συμβουλευτική και όχι στη συνεχιζόμενη ανάλυση που θα μπορούσε να προσφέρει η επίσκεψη σε κάποιο θεραπευτή. Ωστόσο ο καθένας μπορεί να γράψει στην υπηρεσία μας όσες φορές χρειαστεί για να λάβει απαντήσεις σε παραπάνω από ένα προβλήματα ή σε διαφορετικές πτυχές του ίδιου προβλήματος, αν νιώθει ότι η πρώτη απάντηση δεν τον έχει καλύψει πλήρως.

 

12. Για τι είδους θέματα μπορώ να σας γράψω;

Λίγο πολύ για οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να θεωρηθεί ένα ψυχολογικό θέμα, συμπεριλαμβανομένων και των σεξουαλικών ζητημάτων. Αρκεί πάντα να έχετε στο νου σας ότι δεν μπορούμε να σας παρέχουμε ιατρικές συμβουλές, μιας και δεν είμαστε ιατροί.

 

13. Τι γίνεται αν κρίνετε ότι χρειάζομαι ψυχοθεραπεία;

Σε αυτή την περίπτωση είμαστε σε θέση να σε στηρίξουμε στα πρώτα σας βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και να σε παραπέμψουμε στον κατάλληλο ειδικό ψυχική υγείας, που θα σου παρέχει τη βοήθεια που ίσως χρειάζεσαι.

 

14. Θα μπορούσα να σας γνωρίσω από κοντά;

Η υπηρεσία μας βασίζεται στην αρχή της ανωνυμίας και την άνεση που προσφέρει, και θα θέλαμε να τη διατηρήσουμε. Αν ωστόσο νιώθετε ότι για κάποιο λόγο θα θέλατε μια πιο προσωπική επαφή θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το συμβουλευτικό μας κέντρο και να έρθετε σε απευθείας επαφή με κάποιον σύμβουλο.

 

15. Ισχύει και για την υπηρεσία σας η αρχή του απορρήτου ανάμεσα στο θεραπευόμενο και το θεραπευτή;

Το απόρρητο είναι μια βασική αρχή στην ψυχοθεραπεία και φυσικά εφαρμόζεται και στην ηλεκτρονική συμβουλευτική. Οι μόνες δύο περιπτώσεις που μπορεί να σπάσει είναι όταν κινδυνεύει η ζωή του θεραπευόμενου ή κάποιου άλλου. Ακόμα όμως και σε αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις, λόγω της ανωνυμίας το απόρρητο δεν κινδυνεύει.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία « Cookies ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ »

sidebut-blue